Entitats

Entre les parets d’aquest palau de la cultura, l’emprenedoria i el lleure hi conviuen destacades entitats ciutadanes a més del primer i més important espai escènic de les comarques de Tarragona: el Teatre Fortuny. El Teatre, propietat de la Societat El Círcol des de 1919 està actualment gestionat per un Consorci format per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

La Fundació El Círcol neix amb un doble objectiu: el de preservar i divulgar el llegat històric, arquitectònic i cultural de Reus i el de projectar i adaptar aquests valors a una societat compromesa amb el món actual a través de l’organització d’activitats d’interès general (conferències, concerts, actes solidaris,…).

La Jove Cambra acompanya a joves de 18 a 40 anys per millorar competències essencials liderant projectes que generen impacte positiu a la ciutat i al món. La Jove Cambra Internacional neix l’any 1915 a Sant Louis, Missouri, i, a Reus, l’any 1968 de la mà de l’empresari i soci d’El Círcol, el senyor Antoni Pont.

L’Associació de Concerts de Reus és una institució musical privada fundada el 1921. Per la nostra entitat han passat artistes com Alfred Cortot, Arthur Rubinstein, Pau Casals, Montserrat Caballé, entre d’altres. Actualment l’Associació programa una nodrida temporada de concerts tant al Círcol com al Teatre Fortuny.

La Lògia Joan Prim 25 va néixer el 25 de setembre de 1996. La maçoneria és l’Escola de la llibertat total i absoluta del Pensament per la millora moral i intel·lectual dels homes i la fraternitat universal.

La Fundació del Teatre Fortuny va néixer per canalitzar el suport de la societat civil a l’entorn d’un projecte cultural i artístic de primer ordre com és el Teatre Fortuny de Reus. La Fundació impulsa iniciatives d’excel·lència en l’àmbit cultural, educatiu i social, que complementen la programació habitual del teatre.

Rotary és una organització internacional oberta a persones de totes les races, religions, ideologies i gèneres. Actualment hi ha 46.000 clubs amb més d’1,4 milions de membres a tot el món. Veins, amics, liders i persones que s’uneixen i actúen per contribuir  generar un canvi perdurable en el món, prestant ajut humanitari i fomentant uns nivells elevats d’ètica en totes les activitats humanes.

El Teatre Fortuny, propietat d’El Círcol, neix el 1882 impulsat pel nucli dirigent de la burgesia reusenca. L’actual programació estable que ofereix el Teatre d’octubre a juny és planificada pel Consorci del Teatre Fortuny, ens constituït per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. L’esmentada programació combina espectacles de teatre, música, òpera i dansa.

El Círcol

Adreça:
Plaça del Prim, 4 43201
Reus - Catalunya

Telèfons:
977 322 813 (secretaria)
977 316 421 (consergeria)

Correu-e administració:
elcircol@elcircoldereus.cat